Trygghet i alla beslut

Om oss

Vi är en advokatbyrå med expertis inom fem olika områden. Våra klienter är företag och organisationer inom vitt skilda branscher. Gemensamt för dem är att de ofta söker hjälp vid affärskritiska beslut och då behöver kvalificerad juridisk rådgivning. Vi strävar efter nära och långsiktiga samarbeten för att bättre förstå våra uppdragsgivares verksamheter och behov.

Läs om våra uppdrag här »

Vår modell

Vår modell

Danowsky & Partners är en helt oberoende advokatbyrå och resultatet delas lika mellan våra delägare, utan hänsyn till arbetade timmar eller vem som har klientkontakten. Det gör att vi hanterar och bemannar alla uppdrag med klientens bästa som enda fokus.

Till skillnad från många av våra konkurrenter bemannar vi våra uppdrag med en hög andel seniora advokater. Vi tar inte på oss fler uppdrag än att vi alltid har tid för personligt engagemang och hög tillgänglighet. Vi har medvetet valt bort en struktur med många unga jurister, där expertrollen riskerar att begränsas till arbetsledning.

Läs mer om vår modell här »

Danowsky

Karriär

Våra medarbetare ställs dagligen inför komplexa och utmanande uppgifter tillsammans med uppdragsgivare som oftast själva är mycket kvalificerade jurister. Det är ibland krävande men alltid utvecklande. För att vi ska kunna klara de utmaningar våra klienter har och nå de resultat som de förväntar sig måste vi ha skickliga, ambitiösa och engagerade medarbetare.

Vi vill skapa en dynamisk arbetsplats där alla känner sig inspirerade, energifyllda och delaktiga. Miljön är tillåtande och flexibel med olika personligheter och åsikter. Hos oss får varje medarbetare möjlighet att utveckla sin potential och ansvar för att påverka sin egen situation.

Läs mer om vad vi erbjuder och ansök här »

Peter Danowsky

Historia

Danowsky & Partners grundades 1993 av två advokater från Sveriges då största advokatbyrå och två jurister från en ledande investmentbank. Efter en omstart i slutet av 1990-talet följde flera rekordår för oss. Arbetet präglades av börsintroduktioner och stora tvister. Granskningsuppdraget i Skandia fick stor uppmärksamhet.

Läs mer om vår historia »